top of page

VARUMÄRKEN

MUSH - PONDUS - VOM OG HUNDEMAT - SUND HUNDMAT - RAUH! 

RAW FOR PAW - SMÅLANDSFODER - SVENSKA DJURAPOTEKET - FODAX  HUNDAPOTEKET  - THE SUSTAINABLE PEOPLE - EMMZO - ERGOPET

 PALA - KERO HUNDTUGG 

Hos oss hittar du foder, tugg, godis och andra tillbehör för hundar och katter. Vi är en liten butik och är väldigt måna om vad vi säljer och vart det kommer ifrån. Många av våra produkter kommer från Sverige eller från våra grannländer Finland eller Norge. Vi älskar produkter som är naturliga, är utan onödiga tillsatser, med korta innehållsförteckningar och som inte har åkt jorden runt.

MUSHBARF.png

Ända sedan 1980-talet har Mush, i småstaden Jakobstad i Finland, tillverkat rå, fryst, naturlig mat av äkta råvaror. Man kommer aldrig hitta tillsatser, konserveringsämnen eller andra konstigheter i deras produkter.
 

Deras råvaror kommer från finska producenter utom laxen som är från Norge och solrosoljan är från Tyskland. Varje påse (ja faktiskt också varje bulle!) av deras helfoder MUSH Vaisto innehåller en balanserad mängd rått kött, organ, ben och grönsaker.


Deras helfoder kommer i köttbulleform (en köttbulle väger ca 25 g) som finns i 800 g och 3 kg påsar. De har även 10 kg kartonger med hamburgare (en hamburgare väger ca 250 g).

I deras Vaisto serie som är helfoder, finns sex olika sorter för vuxna hundar och två för valpar. Så är det något protein som inte din hund tål eller gillar så finns det olika blandningar att välja mellan. De har även en serie som heter Hellä som betyder skonsam på finska.

 

Hellä-serien bestå av två olika produkter: Hellä® Kyckling och Hellä® Nöt. Båda sorterna innehåller fermenterade grönsaker rika på nyttiga mjölksyrabakterier som är viktiga för tarmens välmående. Även en exklusiv blandning av omega-3 fisk- och olivolja är tillsatt vars nyttiga EPA- och DHA-fettsyror stöder kognitiva funktioner och är bra för ögonens och hjärtats välbefinnande. Hellä-produkterna innehåller endast en proteinkälla (kyckling eller nöt) och är benfria. Kalciumkällan i produkterna kommer från äggskal. Produkterna är balanserade med en naturlig vitamin- och mineralmix av noggrant sammansatta örter och växter. Finns i 1 kg påsar.  

Vi har deras helfoder Vaisto cat för katter, som finns i tre olika sorter. 

 

Vi har även deras snacksserie Vainu, som är olika torkade produkter för hundar och katter. 

c20845_e5a2d0239bab4f3e8bcc4554effba3b3_

Pondus foder har funnits sedan 1993 och har sin fabrik i hjärtat av Norrbotten. De flesta av deras råvaror kommer från gårdar i norra Sverige. Deras fabrik förses med miljövänlig energi och de klimatkompenserar även för all energi som fabriken förbrukar.

 

De investerar i två projekt i Etiopien som ämnar att plantera nya träd för att skapa en global koldioxidreduktion.
 

I deras helfoder hittar du tre olika proteinkällor med tillsatta vitaminer och mineraler. De fyller inte ut deras foder med onödiga kalorier eller något som inte hunden behöver. Deras motto är att varje hund förtjänar att hållas mätt och glad, så som en lycklig hund bör vara. Deras helfoder finns i 500 g korvar.

SUND HUNDMAT 2.png
c20845_809c6f3a327e450abbdd3720583ceb38_
c20845_cd7720fbf4d747df8c680ad863899663_

2011 grundades Sund hundmat av den svenska veterinären Wiktor Sandecki. De tar avstånd från intensiv uppfödning, därför kommer du inte hitta gris, kyckling eller kalkon i deras foder.
 

Köttet i deras produkter kommer från gårdar där djuren har haft fri tillgång till utevistelse på betesfält. Deras produktionsanläggning drivs till 100% av förnyelsebar solenergi.
 

Nötköttet kommer från svenska slakterier. Vildanden och lammet kommer från Nordsjökusten (Nordfriesland). Lammblandningen, elitblandningen och vildanden är berikade med naturliga vitaminer och mineralkällor från utvalda alger och örter.


Deras helfoder finns i 800g påsar med medaljonger (en medaljong väger ca 30g), 500g paket och 3 kg korvar. Dom har även frystorkade medaljonger som är helfoder som är perfekt om du ska ut och resa.

År 2000 startade Vom og hundemat i köket på gården i Trøgstad, Norge. Där de nu har en modern produktionsanläggning. Råvarorna kommer uteslutande från norska slakterier. Deras produkter har inga tillsatser, konserveringsmedel eller tillsatt vatten. Produkterna är berikade med vitaminer och mineraler för att täcka hundens dagliga behov.


Deras ACTIVE-serien är det första valet om du vill ge din hund ett helfoder. Produkterna är avsedda för normala, friska och vuxna hundar med måttlig till hög aktivitetsnivå. Det finns även ett helfoder för valpar som heter Puppy. 

Fodax verksamhet med tillverkning av hundfoder startades 1991 och drivs idag som ett familjeföretag. Fodax färskfoder är tillverkat på Småländska höglandet av svenska råvaror.

 

Alla frysta produkter är paketerade i 10 kg påsar med styckfrysta block som väger ca 400g. Finns i tre olika sorter, Neutral, Premium och Vilt. 

De har även frystorkat foder. Produkten kommer som ett rivet "pulver" som man blandar med vatten och serverar. 300g per påse, motsvarar ca 1 kg fruset foder. 

rauh.png

Rauh! är ett finskt företag som tillverkat tuggben av torkat älg och nötskinn. Deras produkter tillverkas som ett hantverk av nordiska råvaror i deras fabrik i Loimaa, Finland, som är den enda tuggbensfabriken i Europa.


Råvarorna kommer direkt från slakteriet, de kontrollerar sedan varje varuparti och endast de allra bästa råvarorna når till produktionsfasen. De torkar deras produkter med traditionella metoder, utan konstgjorda tillsatsämnen och använder endast skinnet, inget annat!

 

De bleker inte, färgar inte eller har knutar på sina tuggben. 


Det är en äkta naturprodukt som inte innehåller några allergiframkallande ingredienser, så de passar bra till allergiska hundar. På älgtuggbenen använder de det dyraste och hållbaraste skinnet, narvskinnet. En av deras specialiteter är nöt tuggben med gömt godis, där de har gömt en finsk Rauh! läckerbit inuti tuggbenet.


Rauh! tuggben är inte helt identiska. Det kan förekomma färgskillnader och en del av dom har även små hål. Rauh! tuggben tillverkas alltid för hand, från början till slut. Varje ben är alltså en unik individ som skapas i händerna på deras yrkeskunniga medarbetare.

 

RAUH! -tuggbenen av älg och nötskinn har beviljats den finska kvalitetsbeteckningen Nyckelflaggan.

Svenskadjurapoteket.jpg

Svenska DjurApoteket är ett familjeföretag från Anderslöv, Skåne. Det började med att de själva arbetade med kosttillskott på den humana sidan och tränade hund på hög nivå. De saknade kosttillskott med högt innehåll till rimliga priser till deras hundar. Där började tankarna gro och under 2009 kunde de presentera en serie kosttillskott till hundar och katter.


Under åren har det tillkommit fler produkter och de lyssnar alltid på deras kunder om vad som efterfrågas och vad som saknas på marknaden. Deras mål är att ta fram kosttillskott och hälsoprodukter i absolut toppklass. Alla råvaror har samma höga standard som kosttillskott till människa. Samtliga produkter är svensktillverkade. De vill ge hundar och katter de allra bästa förutsättningarna till ett långt och rörligt liv.


Du hittar utbud av tillskott (ej medicin) som får din hund eller katt att må bättre.
För leder, ledsmärtor, artros och andra ledproblem: Glukosamin, Grönläppad Mussla, MultiFlex, Senior, Hyaluron+, MSM, Nypon, C-vitamin, Omega3 och Laxolja.


För glansig päls, starka klor, munvård, pigmentering, stärka immunförsvaret, en fungerande mage: Kelp, Spirulina, C-vitamin, Blodpulver, MSM, Omega3, Laxolja, Nypon, Mage-Tarm.


För hundar som behöver mer energi eller snabbare återhämtning, som tränas/tävlas, ställs ut och arbetar under kalla eller varma förhållanden För ökad muskelmassa och för återuppbyggnad: MSM, Sport, Vätskeersättning, Blodpulver och, Kronch Pemmikan

ladda ned (2).png
c20845_4f4dd581e088426f969a9ea76f3ca20a_

Smålandsfoder är ett företag från Hagby, Småland som tillverkar och säljer färskfryst helfoder och tuggodis för hundar och katter.

 

De använder sig av väl utvalda och helsvenska råvaror, från bland annat Kalmar slakteri som de har över 75 års relation med. Allt är utan tillsatser och
spannmål och all deras produktion sker i deras egna fabrik i Småland.

 

Allt de har inom Smålandsfoder är svenska råvaror, som fraktas med deras egna bilar från slakterierna, direkt till deras fabrik. Allt putsas och torkas i deras fabrik och under kontroll genom hela processen.
 

Vi har deras tuggutbud. 

Raw for Paw är ett svenskt företag som gör frystorkat, svenskt, ekologiskt hundgodis. De tillverkas i en fabrik i Småland och deras förpackningar är tillverkade av miljövänligt papper.


Det började med att de saknade det perfekta hundgodiset. De ville att det skulle vara ekologiskt, värna om djuren och vara oemotståndligt, så hundarna skulle göra vad som helst för en bit till. Det var även viktigt att godiset var torrt så man kunde ha det löst i fickan, så man gjorde det frystorkat.


Frystorkning sker utan värme. Därmed bibehålls alla naturliga näringsämnen i sin naturliga form utan att förstöras eller försämras. Allt kött kommer från djur som har levt i Sverige. Finns i smakerna älg, hjort, ren, vildsvin och nötlever. Nötlevern kommer ifrån kor från några utvalda svenska gårdar och de andra har levt fritt i svenska skogar. 

HundApoteket-1.png

De som arbetar med Hundapoteket/Naturbalans heter Anne-Li & Magnus Strand. De har ett brinnande intresse för miljö och hälsa och därmed faller det sig naturligt för dem att arbeta med produkter som värnar om båda delar.

 

Anne-Li har under många års tid arbetat med kostrådgivning för hundar som grundas på en övertygelse om att hunden bör äta en naturlig kost, baserad på riktig mat. Så småningom ledde all samlad erfarenhet och kunskap fram till att Anne-Li skrev boken "Min hund vill ha riktig mat" som publicerades 2017.

 

Genom arbetet med kostrådgivning föddes en dröm om att skapa en serie kompletteringsfoder, bestående av endast naturliga ingredienser, som kan komplettera riktig mat. Produktsortimentet, som går under deras varumärken HundApoteket och Naturbalans, innefattar numera en rad olika näringstillskott för hund, katt & häst, samt en serie hud- och pälsvård för hund.

nedladdning (2).png

Emmzo är ett företag beläget i Vallby utanför Simrishamn, Skåne.
De gör hundmat av alla sorters restprodukter från slakt.

Produkterna är naturliga, veterinärbesiktade och sortimentet består av svenska råvaror, med undantag för 7 produkter (lamm och ris-snittar, leversnittar, benmjöl, blodpulver, taurin, torkad småfisk och fryst lax).

Vi har deras torkade sortiment och råa ben. 

ergopet-logo-1619174219.jpg

Ergopet är ett litet familjeföretag som har utvecklat och testat kosttillskott under lång tid. Kosttillskotten bygger på forskning och är väl beprövade med mycket goda resultat. 

 

Kaninmage - Det absolut bästa och naturliga sättet att hålla sällskapsdjurens magar i form.  Innehåller mängder av naturliga goda bakterier som hjälper till att återställa mag- och tarmfloran  vid krånglande eller känsliga magar. Utmärkt vid te.x. diarré, förstoppning eller efter antibiotikabehandling, foderbyte och vid stress. Kan ges preventivt, som underhåll eller vid akuta problem.

 

Cellstyrka - De ofta ekologist odlade ingredienserna har antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper och är bra för ämnesomsättningen och immunförsvaret. De innehåller mängder av betaglukan, steroler och fytonäringsämnen. Forskning har visat att vissa av dem kan hämma  bildandet och tillväxten av tumörer. 

 

Greens - Greens är speciellt framtaget för att främja både matsmältningen, levern och njurarnas funktion. Ingredienserna är ofta ekologist odlade eller plockade i naturen och utgör en grön superblandning som innehåller vitaminer och mineraler  i just den mix som din hund behöver. 

Ledstyrka -  Innehåller glukosamin, MSM, gurkmeja och nypon. Ge inte till djur som är allergiska mot skaldjur. 

0x0.png

På Pala har de beslutat sig för att tillverka hundmat av högsta kvalitet utan kompromisser. De har gjort mycket forskning och tagit hjälp av de bästa experterna inom området för att hjälpa dem att skapa det ultimata hundfodret. Deras krav är inte förhandlingsbara:

• 100 % naturliga ingredienser utan tillsatser eller tungt bearbetade ingredienser.

• Råa hälsosamma ingredienser, minimalt bearbetade för att bevara näringsvärdet.

• Lokala ingredienser ämnade för mänsklig konsumtion, som kan spåras tillbaka till de enskilda gårdarna där de har sitt ursprung.

• Bekvämt. Inga besvärliga förberedelser såsom frysning, upptining eller blötläggning i vatten.

• Högsta möjliga näringskvalitet - vare sig det gäller Omega-fettsyror, mineraler, vitaminer, proteiner eller enzymer och probiotika.

• Balanserat och komplett - naturligt, utan konstgjorda tillsatser.

Rått men inte vått eller fryst, lufttorkat men inte kokt, lättsmält och biotillgängligt. Komplett och balanserat, med en extra portion Omega-3 och 6, probiotika och enzymer.

Deras innovativa, sterila och slutna lufttorkningsprocess extraherar fukt från deras råvaror på ett skonsamt sätt utan att proteiner och enzymer bryts ner. Torkningsprocessen tar upp till 24 timmar vid låga temperaturer. Detta ger Pala deras unika konsistens som är torr vid beröring samtidigt som färskheten bibehålls vid rumstemperatur. Pala behöver inte kylas eller frysas och kan ges direkt till hunden utan beredning.

Vi har deras godis sortiment, samt deras hundmat original, nöt och lax och kyckling och lax i 100g påsar.  

KERO HUNDTUGG.png

Kero Hundtugg gör tuggben av svenska råvaror i Korpilombolo i Norrbotten. Deras produkter tillverkas utan tillsatser, de använder inte några färg- eller blekämnen. De limmar inte sina tuggben eller använder sig av några andra konstigheter. Produkterna varierar i storlek och vikt då de är handgjorda. 

The Sustainable People logo.webp

The Sustainable People har biologisk nedbrytbara bajspåsar.​ Finns med eller utan handtag.

 • Bryts ned på endast 12 veckor, i normala utomhusförhållande.

 • Tillverkad av 30 olika förnyelsebara material.

 • Nedbrytningen av deras bajspåsar sker i huvudsakligen genom oxidation och hydrolys.

 • Materialet bearbetas av mikroorganismer som exempelvis bakterier och svampar.

 • Den lämnar inga mikroplaster efter sig i naturen.

 • Godkänd för hemmakompostering

 • Växterna tar upp koloxiden i atmosfären när påsen förbränns.

 • Supertunn påse 18 micron, (godkänd OK compost Home 60 micron) påskyndar nedbrytningen.

 • Påsen är lätt att öppna

 • Förpackning av kartong, återvunnen papp.

 • Två varianter med eller utan handtag

 • Trevlig design, varför ska inte hundbajspåsar se trevliga ut

bottom of page